Så får man en bra taksäkerhet

Som fastighetsägare ansvarar man för husets taksäkerhet. Det innebär att man måste se till att de som utför olika arbeten på taket har en säker arbetsmiljö.

Snöskottare, takläggare, sotare och alla andra som måste utföra olika typer av arbeten uppe på ett tak måste kunna vistas där säkert. Som fastighetsägare är man ensam ansvarig för att taksäkerheten fungerar på ett tillfredsställande sätt. Att strunta i taksäkerheten för att spara pengar är en dålig idé eftersom detta i stället leder till att man får betala sanktionsavgifter.

Det finns företag som är specialiserade på taksäkerhet för både stora och små fastigheter. När de installerar säkerhetsanordningar tar de hänsyn till byggnaden och takets utformning. För vissa fastighetsägare räcker det med en rejäl takstege medan andra kan behöva glidskydd, snörasskydd, ankarpunkt, takräcken med mera.

Taksäkerhet med garanti

Som fastighetsägare är man inte bara ansvarig för taksäkerheten på taket. De människor som under vintertid rör sig i nära anslutning till fastigheten måste kunna göra detta utan att träffas av nedfallande snö. Detta gör man bäst genom att låta montera snörasskydd men det kan även vara bra att ha ett avtal med en firma som kan komma och skotta taket vid behov.

Vill man se över fastighetens taksäkerhet ska man ta hjälp av ett seriöst företag som lämnar garanti på sina produkter och sitt arbete. Vanligtvis kommer de först ut på ett kostnadsfritt besök för att titta på taket och göra en bedömning. Därefter får man förslag på olika taksäkerhetslösningar ihop med en offert.

25 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.