Så får man sitt drömbadrum

Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Där får vi rå om oss själva och kanske är det just därför det är så många som drömmer om ett lite lyxigare badrum. Men hur får man sitt drömbadrum?

Nyckeln till ett perfekt badrum stavas planering. Man måste ha koll på hur man vill att det färdiga resultatet ska se ut, samtidigt som man ska ha en ungefärlig budget. Badrumsinredning och material finns i alla möjliga prisklasser och det är lätt att kostnaderna springer iväg om man inte från början har koll.

En snäv budget behöver inte betyda ett trist badrum. Man kan välja att lägga mer pengar på ett badkar eller kranar och duschmunstycke, om man istället väljer bort det handmålade kaklet. På nätet och i inredningstidningar kan man få inspiration till vilken stil man vill ha på badrummet. Det är också bra att göra en lista över vad som är viktigast med rummet. Är det ett lyxigt badkar, förvaring eller att få in en tvättmaskin?

Anlita en certifierad byggfirma

Ett badrum ska man helst inte renovera själv eftersom det är viktigt att tätskikten blir ordentligt gjorda. Som privatperson kan man använda sig av rot-avdraget och få ner arbetskostnaden något. Då en badrumsrenovering kräver flera olika slags hantverkare brukar det löna sig att anlita ett byggföretag med totalentreprenad. Men företaget man anlitar måste vara specialiserat på badrumsrenovering eftersom det krävs särskilda certifikat för vissa moment. Anlitar man fel hantverkare kan det innebära att man inte får ersättning från försäkringsbolaget om en vattenläcka skulle uppstå. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringbotkyrka.se

27 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.