Så miljövänligt lacka om kök

Har du också längtat efter ett nytt kök? Det är lätt hänt att man tröttnar på sitt kök om man använder det mycket. Efter några års användning, blir det lätt slitet. Efter 10 års användning av sin köksutrustning och man har dragit i köksknopparna några 100 gånger i månaden, lossnar de. Har man då skruvat i dem i gen varje gång som de har lossnat, då sliter det på köksluckan. Till sist går det inte att skruva i dem i köksdörren eller köksluckan. Då kan man behöva renovera sitt kök.

Räcker med att lacka om köket

Istället för att riva ut allt i köket och montera in nya saker kan man göra på ett mycket mer miljövänligt sätt och måla om, lacka om och renovera köket på sådant sätt att man återanvänder och återvinner mer än bara genom att köpa hem nytt och i värsta fall bara slänger allt material som man tidigare har använt. Det är ohållbart att göra så. Det är ett sådant slöseri på jordens resurser som vi inte längre har råd att göra. Vi måste bli rädda om det som vi har och om de resurser som fortfarande finns av den jord som vi lever av. Du visste väl att vi svenskar lever som om vi alla hade tillgång till 4 jordglober – varje år.

Dags att tänka och agera om

Därför är det hög tid att vi tänker och gör på nya sätt än vad vi hittills har gjort. Det går ju inte att vi lever på sådant sätt som är omöjligt och som tömmer alla resurser för de barn och generationer som ska komma. Så vad är det som vi bör göra om? Att återanvända och återvinna så mycket som det bara är möjligt, att ta tillvara det som redan finns i stället för att fylla på skräphögarna och slänga. Istället för att slösa på energiresurserna bör vi ta till vara det som redan finns än att låta tillverkarna slösa energi på att producera nya saker hela tiden.

Finns sådana hantverkare i Stockholm

Som tur är vi inte ensamma om att insett dessa saker. Det finns som tur hantverkare som är medvetna om detta och som ser till att renovera och låter oss återvinna mer av de material som redan finns. Allt fler företag inser att vi konsumenter vill kunna återvinna och återanvända det som vi har istället för att bara mata ett växande sopberg.

19 Jun 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.