Så ska du tänka när du väljer kakel

Nacka är som en del av Storstockholm en tillväxtkommun av rang, faktiskt en av de snabbast växande kommunerna i hela landet. Bostadsmarknaden är hetare i någonsin, oavsett om du bor nära stan i Sickla eller ute i vackra Saltsjöbaden.

Den blomstrande bostadsmarknaden gör att det finns stora pengar på renoveringar, inte minst sedan ROT-avdraget har fått renoveringarna att fullkomligt explodera i antal.

Kakel ett bra sätt att höja värdet på huset

En genomarbetad badrumsrenovering är ett bra sätt att höja värdet på huset, oavsett om du bor i Nacka i söder eller Täby i norr. Snyggt kakel är en klassiker som håller årtionde efter årtionde. Men vad ska man tänka på innan man bestämmer sig för att investera i nytt kakel i badrummet? Här bjuder vi på några tips som gör att du minskar risken när du vill kakla om badrummet.

Kakel är ett lermaterial med glasyr som kommer i massor av olika storlekar och varianter. På byggvaruhusen kan du idag hitta allt från stora enfärgade plattor till vacker och fantasifull mosaik. Det glansiga kaklet reflekterar ljus på ett vackert sätt och är dessutom enkelt att rengöra.

Din smak är viktigast när du vänder kakel

När du ska välja kakel till ditt nya kök så är det förstås dina egna smakpreferenser som är viktigast. De flesta vill att kakelplattorna ska matcha kökets övriga utseende och ge ett balanserat och stilrent intryck. Visst har priset betydelse, men det kan vara värt att tänka på att billigare kakeltyper lätt gör sönder eftersom de är tunna, sköra och av dålig kvalitet. När du är ute efter kakel i Nacka, se då till att du vänder dig till en renommerad återförsäljare. Då får du garanterat ett kakel som håller i längden.

När det handlar om färg och storlek så är valmöjligheterna oändliga när det handlar om kakel. Bårder eller mönster är en variant, eller så kan man blanda vilt och fantasifullt med flera färger. Glöm bara inte bort att tänka på vilken typ av fogbruk du använder mellan plattorna, de påverkar det estetiska intrycket mer än du tror. En grå fix funkar bättre med vissa kakelplattor, en vit med en annan och så vidare. Storleksmässigt finns det också några generella tumregler, stora plattor ger ett rymligt intryck, samtidigt som små plattor förminskar ytan.

10 Mar 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.