Sätt guldkant på hemmet med ett fräscht badrum

I badrummet plaskar vi runt i vatten och myser i stora ångmoln. Att vara ren och fräsch är alltid trevligt. Med ett härligt och nytt badrum blir duschen en fest och badet en högtidsstund.

Badrummet är ett av de där rummen i ett hem där vi tillbringar mer tid än vi kanske inser. Mer än en och annan timme tillbringas i ett njutbart bad eller i en härligt ångande dusch. Men badrummet är inte bara ett rum för njutning. Det är ett rum som utsätts för mycket stora påfrestningar i form av fukt och temperaturförändringar. Att ha ett högklassigt badrum är alltså inte bara något som är en fröjd för de estetiska sinnena. Det är även något som är viktigt för bostadens kvalité och livslängd.

Ett badrum i fin form förhöjer vilken bostad som helst. Visst kostar det en slant att fixa till ett badrum, men man kan verkligen säga att när man lägger pengar på ett badrum så lönar det sig i längden. Ett nytt och fräscht badrum är inte bara trevligt, det är också något som ökar fastighetens värde. Dessutom får man en fuktfri och frisk atmosfär i sitt badrum. En badrumsrenovering är alltså alltid värd en funderare när badrummet börjar bli lite till åren.

Undvik problem i framtiden

Ett badrum utsätts för stora mängder fukt under sin livslängd. Låter man den där fukten krypa in bakom kakel och under mattor kan den ta sig in i husstrukturen och ställa till med stora skador i form av mögel och andra fuktskador. Om det går så långt står man inför mycket kostsamma reparationer av fastigheten. Vill man undvika sådant så ser man till att låta ett badrumsproffs ta hand om badrumsrenoveringen i god tid. Ett nytt badrum gör också hemmet mer trivsamt. Dessutom ökar det värdet på fastigheten, vilket aldrig är fel.

Se till att allt blir riktigt gjort

Att det är viktigt att en badrumsrenovering blir gjord på rätt sätt är inget man behöver skriva någon på näsan. Alla fuktspärrar ska vara på plats och alla rör ska löpa på korrekt sätt. Blir det fel kan konsekvenserna bli stora. Därför ska man alltid vända sig till en firma med våtrumsbehörighet. Då vet man att jobbet blir rätt gjort av ett proffs och att allt jobb utförs med garantier. Då gäller också alla försäkringar om det skulle vara så illa att olyckan skulle vara framme någon gång i framtiden.

4 Jun 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.