Skonsam och dammfri golvslipning med moderna maskiner

Att slipa om trägolven idag är enkelt och innebär inte att man måste torka slipdamm i flera veckor efteråt. Detta eftersom det finns golvföretag som kan utföra dammfri golvslipning.

Trä är ett fantastiskt golvmaterial då det går att slipa när golvet blir slitet och det kommer att se ut som nytt igen. Men att slipa om ett trägolv är mycket billigare än att lägga in ett nytt och går med dagens modern maskiner också väldigt snabbt. I alla fall om man anlitar en golvfirma som är specialiserade på dammfri golvslipning i Stockholm. De flesta trägolv går att slipa flera gånger men det är viktigt att man slipar så lite som möjligt för att inte slita på golven i onödan. På så vis kan man slipa om golven många gånger och slipper lägga in nya.

Hur mycket kostar dammfri golvslipning?

Sedan rotavdraget infördes är det inte längre särskilt kostsamt att ta hjälp med golvslipningen. Hur mycket det kostar att anlita en golvslipningsfirma beror på arbetets omfattning och materialkostnaden. Själva slipningen brukar kunna utföras på endast en dag men sedan måste golvet också behandlas med någon typ av skyddande ytbehandling. Väljer man en golvlack behövs det tre strykningar för att få ett fullgott skydd och mellan varje strykning måste golvet torka ordentligt. Enklaste sättet att ta reda på vad en golvslipning med efterföljande ytbehandling kostar är att ta in offerter från några olika företag. Är man osäker på om det går att slipa golvet erbjuder de flesta seriösa golvföretag kostnadsfri besiktning av golv vid offertförfrågan.

27 Feb 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.