Slipa din altan på ett miljövänligt sätt

Altaner är idag oftast av impregnerat eller behandlat trä. Därför behövs det lite extra eftertanke och planering när du ska ge dig på att slipa din altan.

Med dagens miljötänkande gäller det att försöka minimera utsläpp i naturen av kemikalier och annat som är skadligt. Det är många bäckar små som gör en stor å. Och för de företag som arbetar med altanslipning ingår det i vardagen att tänka igenom vilka medel som används och hur man ska ta tillvara på allt som slipas bort, så att det inte kommer ut bland växter och grundvatten.

Skulle du själv slipa din altan så är det därför klokt att efterlikna samma arbetssätt som proffsen har. Det gör du genom att täcka ytor under och runt altanen under slipningen. Och därefter åka till återvinningsstationen för att lämna allt spill på rätt plats, även gällande de medel som du använder för att behandla altanen.

Konsten att slipa en altan

Om du tar hjälp med din altanslipning så är det ändå en del saker du ska tänka på. Som om du har delar av altanen som behöver bytas ut eller lagas på annat sätt och vilken behandling du önskar dig efter slipningen.

Idag finns det många olika behandlingar som kan förvandla din altan och ge den ett helt annat utseende. Kanske har du också hittat på sätt att behandla din altan som egentligen inte är så vanliga, men som kan fungera mycket bra. Var bara noga med att kontrollera så att de är miljövänliga innan du går igång.

11 Jul 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.