Spa på hemmaplan

Drömmer du om ditt alldeles egna spa-badrum i hemmet. Förmörkas den av rädslan för vattenskador? Hur dyrt och svårt är det egentligen och vem ska du anlita för jobbet? Ta reda på mer här.

Går du och drömmer om en plats i ditt hem för total avkoppling. Ett sånt rum som gör att du, så fort du öppnar dörren, känner lugnet komma över dig? Det är dags nu. Det är fullt möjligt och det är inte alls så svårt som det kan låta. Se till att tänka över vad du gillar och hur du vill ha det. Känsla, färg, material och kombinationer. Så, hur vill du ha det? Vad behöver du i ditt spa? Och vilket kakel drömmer du om? Är det mönstrat eller naturfärgat, är det raka linjer eller organiska? Vad matchar du med för textilier. Bara du vet vad du vill ha, så fixar experterna resten.

Ta in offerter från fler olika leverantörer

Se till att de är auktoriserade och godkända hantverkare. Det ultimata är att de hanterar alla delar av badrumsrenoveringen, så du inte behöver pussla med olika leverantörer. Be om en specificerad offert som visar vad de olika kostnaderna står för och vad som är vad. För badrum krävs specifika regler enligt svensk våtrumsstandard och anlitar du auktoriserade hantverkare som. snickare, elektriker, rörmokare och plattsättare, så är de godkända att utföra detta på ett tryggt och säkert sätt.

Skapa känslan i badrummet

När du anlitat proffs så kan du luta dig tillbaka och fokusera på det som känns viktigt för dig. Ska du göra en större badrumsrenovering, dvs. även passa på att placera om dusch/badkar, handfat och toalettstol, så behövs nya rördragningar. Något som fixas relativt enkelt när hantverkarna ändå tar bort mattor och kakel för att göra underarbetet och lägger fuktspärren ordentligt. Då underarbete, kakling och fogning utförs på rätt sätt är hela ditt badrum totalt vattentätt. Och du kan vara trygg vid eventuella kontakter med myndigheter och försäkringsbolag. Först och främst rivs den gamla inredningen ur badrummet. Eventuella omdragningar av rör fixas och hantverkarna lägger ett jämt ytskikt undertill. Därefter kommer fuktspärren, innan de nya ytorna skapas. I det sista steget placeras badrumsporslin och möbler. Känn sedan känslan när du sjunker ner i ditt alldeles egna badkar, som ingen tidigare använt. Du tänder ljus, njuter och slår på en ljudbok och tackar dig själv för att du valde att anlita proffs. Vi rekommenderar denna webbplatsen: https://www.badrumsrenoveringtyresö.se

4 Apr 2020

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.