Stålkonstruktioner – står emot allt utom terrorattacker

Stålkonstruktioner håller länge. Även om det brinner. Det kan därför vara en mycket bra idé att använda sig av just stålkonstruktioner när någonting inte ska rasa i första taget.

Det finns de som påstår att World Trade Center 7 inte rasade på grund av eldsvådor den 11 september 2001. Tvillingtornen blev ju som bekant träffade av två flygplan, men även WTC 7 rasade som sagt. Den officiella förklaringen var att fallande bråte från tvillingtornen orsakade bränder i WTC 7 som till slut fick det att kollapsa. I sitt eget fotavtryck. Kritiker menar att det faktum att WTC 7 var en stålkonstruktion borde omöjliggjort ett sådant scenario. Det hävdas till och med att WTC 7 i så fall skulle vara den tredje stålkonstruktionsbyggnaden i historien som kollapsar på grund av bränder. De två första skulle vara tvillingtornen.

Stålkonstruktioner får trots allt bra betyg

Den här texten ska inte ge sig in i någon diskussion hur eller varför stålkonstruktionerna på Manhattan kollapsade den 11 september. Den diskussionen tas bättre i andra forum. Här ska det istället ägnas sig lite åt att faktiskt hylla stålkonstruktioner som fenomen. Om det skulle stämma att det är så få stålkonstruktioner som kollapsar på grund av bränder så måste det ju ändå anses vara väldigt stabilt. Tre byggnader. När år 2000 alltså hade passerats. Det kanske är en bra idé att bygga med stålkonstruktioner. Det sker ju trots allt inte terrorattacker varje dag om man säger så. Oddsen borde vara på din sida. Läs mer om stålkonstruktioner på denna webbsida: stålkonstruktioner.nu

8 Apr 2022

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.