Stenmaterial eller klinker på golv?

Ska du renovera badrum? Har du redan bestämt både hantverkare och vilket material som de ska använda sig av när de renoverar? Om du inte har gjort det, vägleder vi dig gärna när det kommer till lite exklusivare material som man kan använda till badrumsrenoveringen. När det kommer till byggmaterial för en badrumsrenovering gäller det allt från mer exklusiva material som stenplattor, klinker, eller varför inte ett vackert trägolv? När det kommer till trä i badrum kan man mycket gärna renovera och lägga en del av badrumsgolvet i trä och sedan den andra delen med stenmaterial och klinker.

Vilket stenmaterial väljer du?

När det kommer till stenmaterial i badrum, får du ett mycket hållbart badrum som kommer att hålla för många år framåt. Förutsatt att du har bra hantverkare som kan renovera med det materialet och som vet hur man gör. Men vilket stenmaterial väljer du? Här skiljer sig inte priserna åt särskilt mycket. Skillnaderna ligger mer i om du väljer tapet och plast, framför kakel, sten eller klinker till badrumsgolv och väggar.

1. Marmor

Marmor är det mest klassiska material som man kan välja till badrummet. Redan romarna använde marmor till sina klassiska bad. Marmorn har varit ute ett tag som byggmaterial, men har kommit tillbaka med besked. Marmorn har en fin skiftning i sitt utseende. Det är ljust i sin naturliga form men kan komma i vilka färger man vill och önskar. Marmorn som man bygger med i badrum är behandlat för att klara våtutrymmen och behöver fortsätta underhållas för att behålla sin vattenbeständighet.

2. Granit

Granit är ett mycket vattenbeständigt material. Detta är den stensort som klarar av vatten bäst. Granit är vår vanligaste stensort här upp i Norden. Den kommer i några olika nyanser och färger; allt från mörkgrått och ljusgrått till rosa. Det gör att du kan välja om du vill ha ett ljust eller mörkt badrumsgolv.

3. Kalksten

Kalksten är en mycket ljus stensort och bör behandlas för att stå emot vatten. Kalksten är en mycket ljus stort så vill du få in ljuset i ditt badrum ska du välja kakel för ditt badrum. Kalkstenen bör underhållas, liksom marmorn, för att de ska beavara sin vattenbeständighet bäst. Granit är den stensort som itne behöver underhållas, däremot är den inte lika ljus som marmor och kalkstenen.

Vilket kakel och klinker väljer du?

När det kommer till kakel och klinker kan man själv bestämma vilka färger man önskar. Årets trender är mycket färg; vackra gröna nyanser, bått, turkos, gult eller varför inte årets färg som är rosa

9 Aug 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.