Takläggare som lägger hållbara papptak i Göteborg

Papptak är snygga och praktiska. Jämför man med andra taktyper är de också billiga. Här kommer några tips till er som vill lägga papptak på huset i Göteborg.

Länge användes papptak bara på garage, uthus och sommarstugor. Men så är det inte längre. Nu lägger man papptak även på stora arkitektritade villor men även på hus med mer traditionell stil. Det beror säkerligen på att dagens papptak är av bättre kvalitet och håller längre. Men även på att papptak är prisvärda och mycket billigare än andra tak.

Takpapp finns inte bara i svart utan även i kulörer som grönt och tegelrött. Vill man lägga papptak på sin villa eller sitt fritidshus ska man ta hjälp av en takläggare som är specialiserad på att lägga just papptak. Då får man ett tak av papp som är helt jämnt och som håller mycket längre.

Därför är papptak billigare att lägga

Anledningen till att papptak är mycket billigare än andra taktyper är att det går snabbt att lägga vilket gör att arbetskostnaden blir relativt låg. Det är bara att rulla ut materialet till skillnad från ett tak av tegel där varje takpanna måste läggas på plats en och en.

Takpapp är också ett billigt och prisvärt material, även om hållbarheten inte är lika lång som för andra takmaterial. Hur mycket ett papptak kostar beror på hur stor takytan är och hur lång tid det tar att lägga taket. Har taket genomföringar som skorsten och takfönster måste man vara extra noggrann vilket gör att det tar längre tid och kostar mer.

7 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.