Tänk på din trädgård!

Det är dags att tänka på trädgården, eller hur? Det som du gör nu, kommer du att få skörda i sommar. Det är så med trädgården att man måste tänka i förväg hur man vill ha det. Med renoveringar är det på annat sätt. Då ser man direkt vilka förändringar som man har gjort, men med trädgårdar är det på annat sätt. Det ska till att man gör de förändringar som man önskar sig flera månader i förväg.

Hur ska din trädgård se ut?

Om du planerar en trädgård, är det viktigt att tänka på vad du vill använda trädgården till. Ska man mest ligga och lata sig där? Ska den vara till för aktiviteter? En del vill kunna spela tennis i sin trädgård, eller spela krocket eller andra sällskapsspel. Det är ju du som kund som bestämmer hur trädgården ska se ut på din tomt. Om man vet att man är social av sig och gärna bjuder hem folk kan man tänka på att man kanske vill ha en plats i trädgården där man kan ha matbord och stolar. Och kanske plats för en grill.

Anpassa trädgården efter huset

Det bästa som man kan göra med en trädgård är att anpassa det efter hur huset är byggt och hur tomten ser ut. Har man en bergig tomt kan det vara bra att ta vara på klipporna och bygga ett lusthus, en altan på toppen av klipporna och njuta av utsikten. Har man en plan tomt kan man utnyttja det till att kunna sparka boll på tomten, eller placera en pool på tomten. Har man möjlighet att bygga en berså på tomten kan det vara en bra idé att bygga en sådan och sedan plantera syrén runt bersån. På så sätt kan man sitta utomhus medan syrénen blommar och ta till vara den korta tiden som det pågår.

Om du inte vet hur du ska planera den

Om du känner dig osäker på hur du på bästa sätt skulle kunna planera din trädgård kan du alltid ta kontakt med en trädgårdsmästare som kan hjälpa dig med det. En sådan har planerat många trädgårdar och anpassat dem efter flera hundra kunder. De är erfarna och vet hur de flesta använder sina trädgårdar och har hunnit tänka ut hundratals andra trädgårdar. De har sett många olika lösningar som man kan göra med en trädgård. De kan ha många bra idéer som man själv inte skulle komma på. Så prova, du kommer säkert inte att bli besviken.

28 May 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.