Trött på ditt kök?

Köket är den plats i huset som numera är själva aortan i hemmet. Det ä där man samlas efter en arbetsdag, det är där man lagar mat - något som numera tilltalar de flesta i familjen - och det är där man äter maten i fråga. Då många dessutom valt att öppna upp köket mot exempelvis vardagsrummet så blir det än mer påtagligt vilken funktion ett kök fyller - och hur viktigt det är att det ser bra ut.

Om man tröttnat på hur det egna köket ser ut så finns det några enkla medel till förändring. Enkla medel som heller inte kostar så mycket pengar. Det bästa är att måla om.

Det vi brukar rekommendera är att man kan måla väggar och kakel (det ska vi återkomma till senare) på egen hand, men om det handlar om att måla köksluckor så bör man anlita en målare.

Anlitar du en målare i Stockholm för att måla dina köksluckor så kommer detta inte att ske på plats. Nej, din målare kommer att plocka med sig dina luckor och ta dem till sin verkstad. Där kommer din målare att lacka luckorna och det ger ett mycket bättre resultat - en helt jämn yta - än om du skulle stå med pensel och roller. En målare behövs definitivt för att måla köksluckor. Vi nämnde kakel och vi tänkte visa hur du kan måla detta- Att måla sina kakelplattor ger stor effekt och det ger ditt kök väldigt mycket personlighet. Så här gör du:

Så målar du dina kakelplattor

  1. Tvätta med målartvätt. Det är viktigt att det blir ordentligt rent och därför måste du vara noggrann här. Se till att all fett, all smuts och alla stänkrester är borta. Avsluta med att rengöra med vatten.
  2. Spackla och slipa. Spackla igen hål och eventuella sprickor med spackel och slipa ned detta till en jämn yta efteråt. Spacklet ska vara anpassat för våtrum.
  3. Grundmåla kaklet med häftgrund - som används för svåra material. Se till att det är helt torrt innan du sätter igång; du vill inte att fuktfickor bildas mellan kakel och färg.
  4. Måla. Använd en pensel vid fogarna - och rulla ut med en roller så att du slipper penselmärken. Rolla därefter kakelplattorna med lackfärg och gör detta minst två gånger beroende på hur det täcker.

Läs mer om måleri på https://www.malarestockholm.nu.

3 Sep 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.