Tur att det finns låssmed i Järfälla

Ibland är oturen framme när man minst anar det. Det är då man är glad att det finns en låssmed i Järfälla som kan öppna huset så man inte behöver sova ute.

Eva kände hur paniken steg inombords. Hon hade redan känt igenom alla fickorna i både byxor och jacka. Nu rotade hon, alltmer desperat, runt i handväskan. Till slut vände hon upp och ned på den och tömde ut hela innehållet på farstutrappen. En massa saker som hon helt hade glömt av att hon hade i väskan uppenbarade sig. Men husnycklarna lyste med sin frånvaro.

Hur hade hon kunnat bli av med dem? Det var helt obegripligt, men också obestridligt, att de var borta. Nu stod hon alltså, efter en lång arbetsdag, med matkassarna utanför sitt eget hem i Järfälla och kunde inte komma in. Och hennes man var på tjänsteresa i USA så det fanns ingen annan som kunde låsa upp.

Låssmeden hade journummer

Motvilligt plockade Eva upp mobiltelefonen som låg bland allt annat innehåll från hennes handväska, på trappen. Hon googlade för att se om det fanns någon låssmed i Järfälla. Det gjorde det faktiskt! Lite tur i oturen hade hon ändå. Firman hade till och med ett journummer man kunde ringa om det var efter kontorstid.

Efter några signaler svarade någon som presenterade sig som Kent. Jo, han skulle absolut kunna komma och hjälpa henne in i sitt eget hus. Det skulle bara ta honom 15 minuter att komma dit. Eva pustade ut. Nu slapp hon i alla fall tillbringa natten i lusthuset.

18 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.