Vad kostar en badrumsrenovering?

Allt beror på hur stort badrummet i fråga är, hur mycket du vill renovera i badrummet och med vilka material du vill bygga det nya badrummet i. Även kostnaden för arbetskraften varierar stort mellan stad och landsbygd, där den kostar mer i staden än på landet. Trots skillnaderna brukar man räkna med mellan 2.000-3.000 kronor per kvadratmeter, efter att man har dragit av ROT-avdragen för arbetskostnaden.

Beroende på vilket byggmaterial man sedan väljer, kan kostnaden alltså variera mellan 2.000 och 5.000 kronor per kvadratmeter. Om man håller sig till ett byggmaterial som går i standardkvalitet; vita kakelplattor utan mönster och massproducerat, samt enklaste enkla toalettstolar, handfat och badkar, går kostnaden på cirka 2.000 kronor per kvadratmeter. Väljer man däremot designat material som italienska kakelplattor, toalettstol, handfat och badkar efter senaste snitt kan kostnaden hamna på 5.000 kronor per kvadratmeter. Väljer man att sätta så pass stora summor på badrummet, kräver det nästan kristallkrona i badrumstaket.

Så går du till väga inför en badrumsrenovering

1. Fråga om offert

Be även om referenser. Det viktiga för dig är ju att det företag som du anlitar är noggranna i sitt arbete. Du vill inte upptäcka slarv som de gjort sig skyldiga till, när du väl har betalat räkningen. Det vill ingen. Säg att du bor i Uppsala, där arbetskostnaden är ganska hög. Får du bra referenser även om kostnaden är något högre, får du trots det säkert valuta för pengarna för det företag i Uppsala som du anlitar.

2. Be om kostnadsfritt hembesök

Gör företaget ett kostnadsfritt besök hemma hos dig, då kan du lita på att de är noggranna. För att med största möjliga säkerhet kunna ge dig en rättvis offert bör de besöka ditt hem för att med egna ögon bedöma hur stort arbetet kommer att vara. Dessutom får du som blivande kund, en känsla för hur de tänker och arbetar.

3. Bestäm vilka material du vill ha

Bestäm även inredning. Man kan leta begagnade förvaringsmöbler på Blocket. Kom ihåg att många saker kan man få billigare som begagnat. Är det någon som verkligen har satsat på inredning med kvalitet finns det en möjlighet att få inredning som är snygg, trots att den är begagnad.

12 Apr 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.