Välj energibesparande inredning om du renoverar badrum

Varför inte välja energibesparande inredning om du ska välja ny sådan? Här vill vi ju gärna rekommendera alla våra läsare att tänka ett varv till och alltid ta med hänsyn till miljön när man väljer produkter som konsument. Vi kommer alla, mer eller mindre att bli tvungna att göra de miljövänlgi valen. Dels ser vi redan stora miljöförändringarna, kanske inte mer än att vi har varmare och finare somrar än tidigare år. Dels måste vi tänka framåt och på den framtid som kommer att drabba kommande generationer. Särskilt kommer det till sin spets om vi har barn och ungdomar – det ska väl inte vara enda utvägen att leta efter en ny planet att förstöra efter att ha förstört vår nuvarande jord? Det hoppas vi inte. Istället är det desto viktigare att göra långsiktiga och miljövänliga val redan här och nu.

Gör de miljövänliga valen här och nu

Som vi ser det har vi två val när det kommer till att göra miljövänliga val; antingen återvinna och återanvända badrumsinredning, som någon annan inte vill ha, men som det inte är något fel på. Vill man inte det (av någon anledning) är det klokaste valet att i så fall välja inredning som verkligen sparar på miljön. Det kan vara blandare som använder mindre del vatten och värme som bara är på, på morgnar och kvällar när man använder badrummen hemma.

1. Vattenbesparande kran

Du kan byta till en blandare som har begränsat med rinnnade vatten. Det kan till exempel vara en blandare som rinner endast när du har händerna under kranen, eller en kran med vatten som fördelas bättre i kranen och då behöver du inte lika myket vatten som i ändre kranar.

2. Vattenbesparande duschmunstycke

Du kan välja ett duschmunstycke som har en bättre fördelning av vatten. Då behöver du inte ha så mycket vatten för att få samma resultat som i gamla duschar.

3. Vattenbesparande toalett

Du kan även välja en toalett som inte använder så mycket vatten när den spolar. Det kanske kostar lite extra att välja denna typ av toalett, men med tanke på vad du uppnår är det viktigt att välja detta alternativ. Vi kan inte slösa med vattnet som vi är vana vid.

4. Belysning endast vid spegeln och där du står

Här väljer man ett badrumsskåp med inbyggd ledlampa som lyser upp spegeln. Spegeln reflekterar ljuset och fördubblar ljuset vilket innebär att du inte behöver så stark lampa. På så sätt sparar du energi på belysningen.

5. Golvvärme endast morgnar och kvällar

Om du installerar golvvärme kan du välja ett golvvärmesystem som endast är på under morgnar och kvällar; när du använder badrummet. På det sättet slipper du att systemet värmer golvet åt dig när du inte är där.

Välja badrumsrenovering i Årsta

Bor du i Årsta, Stockholm? Det har blivit mycket populärt med badrumrenoveringar i Årsta, särskilt som de nya och renoverade bostäderna är mycekt dyra och man blir tvungen att betala tiotals miljoner bara för en 3-4 rums lägenhet med kök. Då är det viktigt att kunna få en pålitlig renoveringsfirma i Årsta med bra referenser och offerter. Läs mer om en som arbetar med badrumsrenoveringar i Årsta på: badrumsrenoveringårsta.se.

25 Jun 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.