Varför inte heltäckningsmatta i sovrummet?

Det är ofta det är kallt i sovrummen, känns det igen? Det sägs ju att vi sover mycekt bättre i kalla rum. Helst ska det vara både mörkt och kallt. Runt 15-17 grader ska det vara i sovrum så att man sover så bra som möjligt. Det är väl gott och väl så länge som man ligger kvar udner det tjocka täcket. Ska man sedan stiga upp är det fruktansvärt kallt. Vem vill stiga upp i 15 graders svalt sovrum? Då är det bäst att ha en heltäckningsmatta på golvet. Då får du stiga upp på en varm matta och slipper tassa upp på kalla fötter.

De utskällda heltäckningsmattorna

Heltäckningsmattorna har varit något av en "skämmig" matta att ha hemma. Den har anklagats för att vara allt från allergiframkallande till dammsamlare, men vi anser att det är överdrivet. De mioderna heltäckningsmattorna är bra mycket bättre än sin föregångare. De passar bra i den inredningstrend som vi ser just nu. NUmera vill vi ha en mysig och ombonad stil när vi inreder. Det hjälper en heltäckningsmatta till att skapa i våra rum. Och varför ska vi vara så rädda för lite damm? Det sägs ju att lite damm härdar oss människor. Bara vi ser till att regelbundet och noggrannt städa bort dammet när det samlas. En gång i månaden är et ocksp viktigt att rengöra mattorna med en riktig mattvätt. De moderna dammsugarna kan även rengöra mattorna. Det gäller att inte anvädna för mycket vatten när man tvättar heltäckningsmattan. I övrigt är det inte svårt att rengöra dem. Och känner du dig osäker på det hela, kan du enkelt hyr a en mattvätt, kanske lagom till jul och nyår?

Låt proffsen montera heltäckningsmattan åt dig

De flesta matthandlar kommer gärna och monterar heltäckningsmattan hemma hos dig om du så önskar. Är det en matta till ett stort rum kan det dessutom vara svårt att frakta hem den. Ber du om hjälp får du säkert den och monteringen, så att du vet att det blir rätt gjort. Då skär de mattan så att den passar perfekt i ditt rum. Dessutom kan det vara roligt att besöka en matthandel, här rekommenderar vi att åka in till Stockholm och besöka någon av de många matthandlar som finns där. Du kan få inspiration om vad du kan göra i ditt hem och du ser priser, kvalitet och vilka olika sorter av heltäckningsmattor som finns. Läs mer om en mattläggare i Stockholm på: http://www.mattläggarestockholm.se.

20 Dec 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.