Varför ska jag anlita en målare i Upplands Väsby?

Om man står inför att måla om sin bostad – antingen in-eller utvändigt så kan det vara en väldigt god idé att anlita en professionell utövare av yrket snarare än att själv göra jobbet. Det är här många människor gör fel och tycker att man inte behöver någon målare – hur svårt kan det vara liksom? Det är denna initiala tanke som också i slutändan skapar onödiga problem där jobet visar sig vara slarvigt eller uselt genomfört. Visst, det ser lätt ut att måla men det är ett jobb som kräver stor precision och vi kan här ge ett litet exempel på hur det gå till om man beslutar sig för att sköta detta själv. Vi tar här ett hus i Upplands Väsby som måste målas om – familjen bestämmer sig för att göra detta själva då de tycker att det är på tok fört dyrt att anlita en målare och dessutom ser det som ett litet projekt där alla kan bidra och vara med.

Man börjar med att rengöra huset och här hjälper alla till – man skrapar, putsar och tvättar tills man tycker att det ser bra ut. Detta hus i Upplands Väsby är en enplansvilla så man behöver ingen ställning utan det räcker med stegar. Efter drygt en dag så känner pappan i familjen att det får räcka – nu är det dags att börja med det roliga, nämligen att måla.

Det är alltså här det första misstaget har skett och det är också detta som kommer att ställa till det för denna familj. Hade de kontaktat en målare direkt så hade denne sagt till dem att de borde ha lagt mer tid och kraft på själva förarbetet – att putsa, slipa och tvätta alltså. Det är nämligen det som är själva grunden i en hur en riktig målare arbetar – man lägger ner upp till 90% av tiden på själva förarbetet och 10% på själva målandet.

Familjen i Upplands Väsby gör tvärtom och lägger sitt fokus på att måla och detta gör man väldigt noggrannt. Dock så visar det sig att färgen som familjen i Upplands Väsby använt sig av redan efter några år börjar flagna och familjen ställs här inför att återigen måla om, detta trots att det står på burken att färgen man använt ska hålla i flera decennier.

En målare har kompetensen

Vad beror då detta på? Ja, det handlar ju i det stora hela om det vi nämnde ovan – nämligen att man inte lagt ner någon tid på förarbetet. En riktig målare hade aldrig gjort på samma sätt och av detta kan familjen dra lärdom. Istället för att spara pengar – som ju var deras idé – tvingas man nu istället måla om huset och detta till en betydligt högre kostnad än om man direkt anlitat en målare.

Det här gäller ju över hela Sverige och inte bara Upplands Väsby – lärdomen ligger i att man aldrig ska underskatta en yrkesmans kompetens och detta oavsett om det handlar om snickare, målare eller elektriker. Det finns en anledning till att de jobbar inom sina specifika områden, eller hur?

Här kan du läsa mer om vad en professionell målare i Upplands Väsby har att erbjuda.

19 Apr 2017

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.