Viktigt se över elen i din villa!

Bor du i en äldre villa? Äldre villor har en charm som man inte kan få i nyare hus. Ibland kan man drabbas av en önskan att den gamla villans väggar kunde tala – vilka berättelser skulle de då kunna tala om? Vilka "spöken" skulle man kunna upptäcka där? Äldre villor har även äldre lösningar för elektricitet, dragningar både när det kommer till vatten och sanitet, och el. Därför är det en god idé att låta en duktig elektriker komma och göra en inspektion av elen i den äldre villan. Kanske behöver man göra nya uttag? Kanske behöver man byta ut ojordade uttag till jordade sådana? En duktig elektriker kan göra allt detta.

Passa på att få hjälp med internet, telefon och TV

Och när du har en elektriker hemma hos dig, be henne, eller honom att även hjälpa till med datanätverket, med telefonens nätverk och med fibernätverket. Det vill säga; allt som har med internet, telefon och TV att göra. En elektriker är specialister på sådant och kan lösa eventuella problem. Det är sällan man tänker på det, men allt det går ju med elektriciteten i ens hem och den som kan sådant bäst är ju en elektriker. Be henne, eller honom om hjälp att lösa alla eventuella problem.

Allt mer i våra hem går ju på el. Till och med dörrar, fönster och många funktioner i våra hem går på el. Så även larm, kyl, frys och spis och ugn. Går elen kan du inte laga någon mat, såvida du inte har en vedeldad spis, en vedeldad kamin eller en grill som du kan tända utomhus. Därför kan man mycket väl tänka i andra banor och göra sig beredd att kunna fungera även utan el. Då gäller det att tänka, som om man inte hade någon el, om man ska lösa sådana tänkbara scenarier.

Anlita elektriker i Solna till allt som har med el att göra

Då kan det vara en bra ide att anlita en elektriker. Bor du i Stockholm, kanske du vill anlita en elektriker som arbetar i Solna. Om inte googla "elektriker" och sedan skriver du in den ort där du bor, till exempel "elektriker Göteborg", "elektriker Malmö" eller någonting annat. När du väl har fått kornet på någon sådan som arbetar nära din ort, är det bara att ta kontakt, be om referenser och offert. Kontrollera dem och välj sedan den som har bäst referenser. Här kan du läsa mer om en elektriker i Solna: http://www.elektrikersolna.net.

16 Nov 2018

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.