Vilket hantverk önskas i byggföretag i Stockholm?

Vilket slags arbete är det som du behöver i Stockholm? Är det så att du ska byta ut hängrännor, stuprör och "göra vinter" angående din villa i Stockholm? Då kan du behöva någon som inte är rädd för höjder och som är van att röra sig på taket. Eller är det så att du har tänkt bytaut dina fönster till mer välisolerade fönster som till exempel Energifönster, så bör du anlita en hantverkare som är duktig på fönster.

Det bästa är att vända sig till ett brett byggföretag, som klarar av det mesta när det kommer till olika ombyggnader, tillbyggnader eller renoveringar. Det finns sådana breda byggföretag som klarar av helt olika tjänster som kan krävas. De har så pass många hantverkare att de själva kan ge en totalentreprenad oavsett vilket som man önskar göra där hemma. Ett bra byggföretag kan både ge råd och tips om byggen i allmänhet, och kan hjälpa till med till exempel bygglovsansökan och Rot-avdraget. Här kommer några bra saker att titta på när man väljer byggföretag i Stockholm. 

Total- eller delentreprenad

Är det ett byggföretag som kan ge totalentreprenad så innebär det att de kan förse med alla de hantverkare som behövs till renoveringen; snickare, målare, takläggare, elektriker, VVS-montörer och så vidare. Fördelen med att anlita ett så brett byggföretag är att då tar företaget hela ansvaret för att renoveringen, ombyggnaden eller tillbyggnaden sker. Om inte, så måste man själv som villaägare, ta det ansvaret och se till så att alla hantverkare kommer när de ska komma. Man får ställa upp som byggherre själv och planera byggschemat. Kommer då inte den ena hantverkaren, så kan hon, eller han stjälpa byggschemat så att de andra blir försenade. Det slipper man om man anlitar ett byggföretag med totalentreprenad.

Bra leverantörer 

Många duktiga byggföretag, har egna avtal med leverantörer av olika byggmaterial som man kan behöva för sin kakling av badrummet, träpanel till fasaden, tapeter till sin inredning och så vidare. Oftast brukar de kunna få ett bättre pris, då de handlar in så stora mängder av de olika byggmaterialen. Som kund, kan man få byggmaterialet till samma bra pris. 

Bra service

Har man fått tag i ett bra byggföretag, så har de säkert en bra service till sina kunder, till exempel har de bra arkitekter som man som kund alltid kan rådfråga inför en ombyggnad, tilbyggnad eller liknande. De kanske gör Rot-avdragsansökningar åt en eller kanske hjälper till med bygglov. 

22 Oct 2019

Välkommen

Välkommen till Kakel Stockholm -  I denna blogg diskuteras kakel och relaterade ämnen som bygg, renovering med mera.